AutoCAD P&ID Basis

Prijs excl. btw

€995,- per cursist

Trainingsduur

2 dagen

Data

10 & 17 februari 2022

Trainingomschrijving

Gedurende deze 2-daagse praktijkgerichte basistraining leert u, met behulp van het AutoCAD P&ID gedeelte van AutoCAD Plant 3D, de Proces, Piping en Instrumentatie schema’s (PFD’s en P&ID’s) te tekenen. Tijdens de training gaan we niet alleen in op de eenvoudig te gebruiken user interface, maar er zal ook ruim aandacht worden besteed aan de Project en Data Manager functionaliteiten. Deze functionaliteiten bieden de gebruiker zeer ruime mogelijkheden informatie toe te voegen en te wijzigen, het genereren van rapportages, het centraal invullen van projectgegevens en het publiceren van een volledig project. Daarbij zal er ook aandacht worden besteed aan hoe er met Specification Driven P&ID’s in AutoCAD Plant 3D gewerkt kan worden.

Basiskennis

Van de cursist wordt verwacht dat hij minimaal beschikt over elementaire basiskennis van AutoCAD. Daarnaast is enige werkervaring met AutoCAD wenselijk voor een beter begrip van de mogelijkheden van AutoCAD P&ID. Wij adviseren daarom voorafgaand aan deze training onze AutoCAD 3D Basistraining voor Engineers te volgen. Voorafgaande kennis van de procesindustrie is handig, maar niet noodzakelijk.

Trainingsinhoud

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

Introductie AutoCAD P&ID
AutoCAD P&ID Grafische User Interface
Enkele basis AutoCAD commando’s
Plaatsen en aansluiten van Equipment
Kleppen en andere componenten
Instrumentatie
Non engineering objecten
Wijzigen van bestaande schema’s
Annotaties op de P&ID, automatisch en handmatig
Managen van projecten in AutoCAD P&ID
Communiceren met contractors en derden (intern / extern)
Managen van data in AutoCAD P&ID met de Data manager
Import- en exporteren van data
Converteren van standaard AutoCAD symbolen
Publiceren van P&ID’s
Valideren van een P&ID

Vervolgtraining

Na het doorlopen van deze training kan de cursist zich verder ontwikkelen door het volgen van de AutoCAD P&ID Advanced cursus.

Wilt u de training volgen op een andere locatie of datum? Dat kan! Ook kan de training uiteraard online gevolgd worden, wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijven voor deze training

Inschrijfformulier AutoCAD P&ID Basis Training

Accepteer onze voorwaarden