AutoCAD P&ID Advanced

Prijs excl. btw

€995,- per cursist

Trainingsduur

2 dagen

Data

8 & 15 maart 2022

Trainingomschrijving

In deze Advanced training leert u hoe u in AutoCAD Plant 3D de AutoCAD P&ID specifieke bedrijfsomgeving kunt implementeren, inrichten en managen. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan het creëren van AutoCAD P&ID symbolen, annotaties, (project)instellingen en (bedrijf)standaarden. Na afronding van deze training bent u in staat om het P&ID gedeelte van de AutoCAD Plant 3D omgeving naar behoefte te configureren en projecten voor P&ID bedrijfsspecifiek als standaard op te zetten.

Basiskennis

Voor deelname aan deze training beschikt de cursist bij voorkeur al over ruime kennis van en ervaring met het aanpassen van een AutoCAD-omgeving. Kennis van en werkervaring met het tekenen van Piping en Instrumentatieschema’s is niet noodzakelijk. Onze AutoCAD P&ID Basiscursus is een goed uitgangspunt voor deze training.

Trainingsinhoud

Naast de reeds onder het kopje trainingoschrijving vermelde onderwerpen wordt er tijdens deze training uitgebreid ingegaan op de noodzakelijke functionaliteiten zoals het opzetten van templates en het maken van AutoCAD P&ID objecten. Verder wordt er stil gestaan bij de mogelijkheden van en instellingen met betrekking tot de Project- en Data Manager zoals properties, selectielijsten en rapportagetemplates.

Ter afsluiting van ieder hoofdstuk werkt de cursist een oefening uit, waarna de cursist in staat mag worden geacht de opgedane kennis in de dagelijkse praktijk te kunnen toepassen.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

Introductie AutoCAD P&ID systeem onderhoud
Creëren van een AutoCAD P&ID template
Titel blokken en kaders
Fields en attributen in AutoCAD P&ID
Bestandsstructuur van belangrijke P&ID bestanden
Creëren referentie projecten
Auto generate van nummering
Creëren van eigen bedrijfssymbolen
Basiskennis van dynamische blokken
Equipment en inline symbolen
Speciale- en non engineering objecten
Creëren en toevoegen van annotaties en tags
Creëren en toevoegen van lijn typen en stijlen
Bedrijf specifieke rapporten en selectie lijsten
Toevoegen van properties en velden
Tabellen en velden

Vervolgtraining

Na het doorlopen van deze training kan de cursist zich verder ontwikkelen door het volgen van een maatwerktraining. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wilt u de training volgen op een andere locatie of datum? Dat kan! Ook kan de training uiteraard online gevolgd worden, wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijven voor deze training

Inschrijfformulier AutoCAD P&ID Advanced Training

Accepteer onze voorwaarden