AutoCAD met Visual LISP

Prijs excl. btw

Op aanvraag

Trainingsduur

3 dagen

Data

Op aanvraag

Trainingomschrijving

Om AutoCAD verdergaand te automatiseren, zijn diverse mogelijkheden voorhanden. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Visual LISP, de standaard programmeertaal van AutoCAD. Met deze interne programmeertaal kunt u snel krachtige programma’s schrijven die uw werkzaamheden vergaand kunnen automatiseren, zonder dat u daarbij de AutoCAD omgeving verlaat.

Basiskennis

Voor deze training is kennis van en ervaring met AutoCAD vereist. Kennis van en ervaring met programmeren is een pré.

Trainingsinhoud

In deze training komt de volledige programmeeromgeving van Visual LISP aan de orde en wordt tevens aandacht besteed aan verschillende voor het gebruik van AutoCAD VLISP belangrijke onderwerpen. U leert eigen AutoCAD commando’s te schrijven en uw werkzaamheden te automatiseren. Het programmeren zal plaatsvinden op basis van praktijkvoorbeelden, waardoor u snel en eenvoudig de mogelijkheden leert benutten van deze interne programmeertaal.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

• Het aanroepen en gebruiken van AutoCAD commando’s
• Het opvragen van informatie uit AutoCAD entiteiten
• Tekencommando’s te gebruiken en deze automatisch uit te laten voeren

Vervolgtraining

Om de door u geschreven programma’s gebruikersvriendelijk te maken, kunt u onze vervolgtraining DCL voor Visual LISP volgen. U leert daarmee dialoogvensters te ontwikkelen welke Visual LISP programma’s eenvoudiger maken in het gebruik.

Wilt u de training volgen op een andere locatie of datum? Dat kan! Ook kan de training uiteraard online gevolgd worden, wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijven voor deze training

Inschrijfformulier AutoCAD met Visual LISP Training

Accepteer onze voorwaarden